Tuesday, October 27, 2015

JAM FILLED DONUT MUFFIN


Masyallah sedap donut muffin ini. Mudah menyediakan even working mum balik kerja pun masih sempat menyediakannya..tidak perlu perap..boleh dibuat instant dan boleh juga dimakan instant. Paling sedap makan bila ia masih panas. Donut ini berinti jem dan didisalut dengan gula kayu manis.
Perfect untuk minum petang.



Jam Filled Donut Muffins

  • 200 g tepung
  • 150 g gula castor
  • 150 g mentega cair
  • 100 ml yogurt
  • 2 biji telur
  • 1 sdt baking poder
  • 1/4 sdt garam
  • 1/4 sdt esen vanilla
  • Jem untuk inti - apa2 jem (saya guna strawberry)
  • sedikit gula castor dan erbuk kayu manis untuk ditabur
Cara menyediakannya

  1. Panaskan oven 180 C
  2. Satukan semua bahan kering
  3. Pukul telur dan masukkan ke dalam bahan kering
  4. Masukkan yaogurt dan kacau sehingga sebati
  5. Akhir sekali masukkan mentega cair dan esen vanilla
  6. Sapukan acuan muffin dan masukkan adunan separuh dan maukkan inti tutup baki adunan dan bakar selama 20 minit atau sehingga masak.
  7. keluarkan dari oven dan salut dengan gula yang dicampurkan dengan serbuk kayu manis
    Notes

    RECIPE SOURCE:  PATYSKITCHEN 
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

    2 comments:

    adda syuhada said...

    sdp tuh kak... hmmmmm

    Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

    hmmm, sedapaa inti bleh diganti dengan chocolate

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...