Pages

Sunday, October 11, 2015

BENGGALI ALOO


Resipi mudah untuk disediakan sebagai lauk sampingan. Terdapat berbagai variasi mengikut selera masing-masing, boleh dibuat berempah dengan memasukkan masala atau boleh digorng begitu aja Untuk kali ini saya menggunakan resipi Benggali menggunakan lada hitam. Sedap dan mengasyikkan dan cukup sesuai makan bersama nasi atau roti


Benggali Aloo
  • 5 - 6 kentang, rebus dan kopek kulit
  • 4 sdb minyak zaiton
  • garam
  • 1 1/2 sdt lada hitam ditumbuk
  • daun kari atau daun ketumbar

Instructions

  1. Rebus kentang sehingga empuk, kopek kulit dan potong dadu besar
  2. Panaskan minyak dan goreng daun kari sehingga naik baunya. Masukkan kkentang dan biar sehingga kekuningan
  3. Masukkan garam dan lada hitam tumbuk
  4. Gaul rata dan angkat
    Notes

    Boleh digantikan daun kari dengan daun ketumbar

    RECIPE SOURCE:  PATYSKITCHEN 
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

    1 comment:

    Wani Sukarno said...

    sedapnya // simple2 macam ni boring jugak kalo asyik nak sambal..:)..copy paste dulu resepi ..tq

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...