Taugeh kicap ini paling sedap makan di Chicken Rice Shop, taugehnya dicelur dan kemudiannya dicurah kicap dan minyak bijan. Sayurnya jadi ranggup tapi versi saya ini saya tumis dan hendak meriah saya masukkan sedikit udang dan hiris carrot.
Taugeh Kicap
Bahan bahan:
- 2 genggam Taugeh
- 7 pokok kucai dihiris memanjang
- 1/2 biji carrt dihiris memanjanga
- 100 g isi udang kecil
- 1 biji cili merah dihiris menyerong
- 3 ulas bawang putih dicincang
- Kicap
- Garam
- Serbuk perasa, jika suka
Cara cara:
Tumis bawang putih sehingga wangi.
Masukkan udang. Biar seketika
Masukkan, kicap dan sedikit garam. Kacau rata.
Masukkan pula cili
merah. Akhir sekali, masukkan taugeh.
Balik-balikan dan angkat, jangan lama
Notes
No comments:
Post a Comment