Kek ini merupakan kek favourite terutama yang sukakan "tangy" taste, Kek dilapisi dengan coconut krim dan lemon curd. Keknya lemak dan lemon curb mengimbangi rasa lemak, manis dan masam. Resipi yang sama juga boleh diguna pakai untuk slice cake atau cupcakes
Lemon Coconut Cake
Untuk Keknya
Bahan A
Pukul sampai gebu
Bahan B
Bahan C
Bahan E
Untuk Lemon Curd
Satukan semua bahan dan masak secara double boiler sehingga pekat
Untuk Coconut Cream
Bahan A
- 170 g mentega
- 200 g gula caster
Pukul sampai gebu
Bahan B
- 6 biji kuning telur
- 1 sdt esen lemon
- 100 ml jus lemon
- 30 g kulit lemon
Bahan C
- 270 g tepung
- 4 g baking powder
- 180 g plain yogurt
Bahan E
- 6 biji putih telur
- 200 g gula caster
- 240 ml jus lemon
- 3 biji telur
- 300 g gula caster
- 90 g mentega
Satukan semua bahan dan masak secara double boiler sehingga pekat
Untuk Coconut Cream
- 2/3 sdb anchor diary whipped cream
- 2 cawan rich non diary whipped cream
- 200 ml santan
Notes
No comments:
Post a Comment