Pages

Thursday, March 23, 2017

PUDDING MANGGA RASA


Pudding Mangga Rasa.....ha...ha namanya kerana saya dapat resipi ini dari majalah Rasa. Agak unik juga kerana ia menggunakan ketulan ais, belum pernah mendengarnya, apa pun kita dah mencubanya dan alhamdulillah menjadi. Puddingnya lemak dan sedap.


Pudding Mangga Rasa
  • 500gm mangga dipotong dadu
  • 350gm gula
  • 37.5gm serbuk gelatin
  • 400ml krim putar
  • 600ml air
  • 300gm kiub ais 
  • Jus mangga secukupnya



CARA MEMASAK:

1. Campurkan gula dan serbuk gelatin.
2. Panaskan air sehingga mendidih dan masukkan campuran gula dan gelatin tadi. Kacau rata sehingga gula cair.
3. Masukkan kiub ais, jus mangga, krim putar dan kiub mangga.

4. Masukkan ke dalam acuan dan sejukkan selama sejam.

      Notes


      RECIPE SOURCE:  PATYKITCHEN. BLOGSPOT.COM
      All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

      No comments:

      You Might Also Like These

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...