Ka Nom Pung Sang Ka Ya Bai Toey itulah nama asalnya. Roti putih dikukus panas makan bersama kastad pandan dicurah santan kelapa Kastad pandan atau kaya ini dibuat macam mana kita membuat pastry cream cream puff.
Boleh guna apa-apa roti putih tetapi paling sesusai roti kopitian yang agak tebal sedikit. Menu ini merupakan menu favourite sarapan pagi Thai.
Pandan Kastad
- 5 - 6 helai daun pandan
- 1 cawan santan pekat
- 3 biji telur
- ½ cawan gula
- 1/8 teaspoon salt
- 1 sdb tepung jagung
- Roti putih dikuku
DIRECTIONS
- Blend daun pandan dengan santan tapis
- Dalam bekas lain satukan kuning telur, gula, garam, tepung jagung dan santan
- Kacau dan tapis dalam periuk
- Kacau atas api kecil sehingga pekat dan berkilat
- Sejukkan dan siap dihidang, jika suka curahkan sedikit santan bersama kastad ini
- Kukus roti dan hidang bersama
Notes
No comments:
Post a Comment