Pakoras adalah antara juadah wajib ada tak tahu kenapa tapi nyata keinginan itu pasti ada Saya suka pakoras yang simple janji ia ranggup dan sedap. Bawang dan cili hijau cukup sedap dibuat pakoras.
Pakoras ini saya cicah dengan sos asam jawa....perghh biasa cukup mengenyangkan lepas terawih baru cari nasi
Onion Pakoras
- 1 cawan Gram flour atau tepung kacang kuda
- 1 sdb tepung jagung
- 1 sdt serbuk cili
- 1 sdt serbuk garam masala
- 1/4 sdt serbuk kunyit
- 1 sdt serbuk halia
- secubit soda
- 1 tangkai daun kari dihiris halus
- 1 biji bwang besar dipotong dadu (cincang)
- 1 sdt jintan manis garam secukup rasa minyak untuk menggoreng air secukupnya
Cara Membuatnya
- Campurkan semua bahan, masukkan air dan pastikan adunan seperti jemput-jemput
- Goreng sehingga kekuning-kuningan
Notes
No comments:
Post a Comment