Bok Choy biasanya sedap jika dicelur. Saya paling suka masak cara ini dan lebih sedap jika dimasukkan sos tiram. Boleh diganti ayam dengan udang jika tidak suka ayam. Sedap makan bersama nasi panas.
Shitake Chicken Bok Choy
Cara Menyediakannya
- 10 - 12 tangkai bok choy dicelur
- 5 -6 keping cendawan shitake - rendam dan hiris
- 200 g isi ayam dihiris halus
- 5 ulas bawang putih dicincang halus
- 2 sdb minyak masak
- 1 sdb tepung jagung dibancuh dengan 1/2 cawan air
- 1 cawan air
- sedikit minyak bijan
- garam dan stok maggi
Cara Menyediakannya
- Panaskan minyak dan masukkan isi ayam..biar seketika sehingga ayam separuh masak
- Masukkan bawang putih dan biar seketika
- Masukkan air, garam, stok dan cendawan shitake
- Biar seketika masukkan tepung jagung dan sedikit minyak bijan
- Bila agak pekat sedikit,angkat dan curahkan atas sayur.
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment