Friday, September 14, 2012

VEGAN BLUEBERRY SPONGE LAYER CAKE


This is amazing..with 3 ingredients you get this lovely cake. I stumbled into this cake demonstration by accident. I was happened to shop my bakeries ingredients and saw this little note on the baking project by http://www.maybakels.com/., registered myself and joined the class. OMG it was great...Sifu Ben shown maybakels new product "eggless Cake Mix"..wow it's wonderful..simple and easy and the best part of it, it wont fail you. The cake texture was soft and moist. Definitely a good short cut to prepare this wonderful cake and you wont regret. So here's how Sifu Ben made it :-

Ingredients

Eggless Cake Mix - 1000 g
Water                     -   740 g
Oil                           -    250 g


  • Whisk eggless cake Mix with water for 7 minutes / Pukul eggless cake mix dengan air selama 7 minit
  • Add in oil and whisk for another 1 minit  / Masukkan minyak dan pukul lagi selama 1 minit
  • Bake at 150 C for 20 minutes / Bakar pada suhu 150 darjah selama 30 minit

The Cake


The Decorations / Frosting




Dunia masakan sekarang ini begitu indah sekali dan begitu mudah sekali..tidak perlu bersusah payah menyediakan bahan. Yang tidak pernah masuk dapur atau yang tidak pernah membuat kek pun sekarang boleh menyediakan kek sehebat kek yang dijual di kedai. Apa yang kita perlu ialah kerajinan dan sedikit kretiviti. Kek ini adalah salah satu daripadanya. Kek yang menggunakan bahan siap dari maybakels.com...kita cuma tambahkan air dan minyak maka cantik la kejadianya. Untuk menambahkan tarikkan pada kek ini sapukan dengan krim putar..sedikit blueberry dan sedikit chocolat cair. Masyallah tenguklah hasilnya..lembut, lembap dan sedap.

Next Post - Tiramansu Cake

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...