Wednesday, September 19, 2012

READY MIX RED VELVET CAKE


Good News for those who love Red Velvet Cake and looking for the fastest, the easiest and the tastiest one try this ready mix by maybakels.com..it's fabulous...It comes in a set the cake and the frosting. Absolutely scrumptious !!!! I'm serious..get one from your ingredient bakeries shop.


For The Cake
1000 g Red Velvet Cake Mix
 390 g  Water
 120 g  Eggs
 200 g  Oil

  • Mix all ingredients for 3 minutes / Pukul semua bahan selama 3 minit
  • Bake 150 C for 20 minutes / Bakar pada suhu 150 C selama 20 minit.


For The Filling And Frosting

250 g Cream cheese
350 g Pettina Cheese Cake Mix
500 g Whipping Cream
  • Beat Cream Cheese and Pettina Cheese Cake Mix for 4 minutes / Pukul Krim Cheese dan Campura Pettina selama 4 minit
  • Add whipping cream and beat again for another 3 minutes / Masukkan krim putar dan pukul lagi selama 3 minit
  • Apply the filling on the cake layer and topping /  Gunakan sebagai sapuan pada lapisan kek dan permukaan kek




Berita baik pada yang mencari..Red Velvet Cake..yang mudah, yang sedap dan yang pantas ingin saya perkenalkan Ready Mix Red Velvet Cake...anda pasti suka. Ia datang dengan dua pek, pek kek anpek keju frosting..cukup mudah menyediakannya dan warnaya cukup menawan...memang menarik si Baldu Merah ini. Cuba jangan tak cuba

Next Post - Almond Cranberry Loaf

11 comments:

rahel said...

waw..semuanya nampak sedap..konfirm kenyang ni kalau berjiran dengan kak Paty.

ME said...

sis, wow interesting .. teringin nak try premix red velvet tu .. beli kat mana yer? & how much?

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam ME..biasanya dekat kedai jual perkakas kek. kalau di Ipoh di jual di Wah Seng...cuba cari dekat kedai perkakas..kek..selalunya dia orang akan re-packing dan letakkan jenama kedai dia orang.

http://www.maybakels.com/

klik website di atas dan search..memang cantik warnaya sebab dia guna beet root..

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Ala Rahel..kek Rahel lagi hebat..akak baru berlajar..pakai ready mix pula tu...

inahar ali said...

salam k.paty..premix dr maybakels.com tu leh oder secara online ke atau kena gi kedainye? kt mana ek kedainya?

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Doc..akak pun tak tahu...tapi apa yang akak faham dia orang whole sale anta ke kedai perkakasan kek..lepas tu dia orang repackaging balik pakai nama kedai perkakasan kek. Kalau di Ipoh ni akak tahu la kalau tempat lain tak tahu pula..tapi akak rasa berbaloi la...mudah dan ringkas.Cuba buat enquiries dekat sini
http://www.maybakels.com/

adda syuhada said...

nampak sedap...mana nk cri yer? harga brapa yer?

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Adda...ready mix ini boleh didapati dikedai perkakasan kek. Harganya dalam RM7.50.

Anonymous said...

Thank Paty.. Me dpt beli premix ni kat kedai brg kek semalam 500g rm 7.5 Hari ni blh try :-)..chk bakel's site.. Dia jual in 10kg.. Let me try 1st.. Kalau ada yg rajin blh buat online biz...

coklat susu said...

Yg ready mix nie tak perlu guna butter erk?

amilia said...

kak, tepung mix tu bersekali dgn frostingnya?..kat sini x de la...bleh belikan tak?

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...