Friday, July 06, 2012

GRILLED LAMB CHOP


I have been trying to make this posting but the line was terribly slow....so here's my simple lamb chop recipe using herbs and some oyster sauce. The oyster sauce made this lamb chop
great. Serve best with mint sauce or even black pepper sauce.


Grilled lamb Chop
2 large garlic cloves, crushed
2 tbsp oyster sauce
1 tablespoon fresh rosemary leaves
1 teaspoon fresh thyme leaves
Pinch cayenne pepper
Coarse sea salt
2 tablespoons extra-virgin olive oil
6 lamb chops, about 3/4-inch thick

Directions
In a food processor fitted with a metal blade add the garlic, rosemary, thyme, cayenne, and salt. Pulse until combined. Pour in olive oil, oyster sauce and pulse into a paste. Rub the paste on both sides of the lamb chops and let them marinate for at least 1 hour in the refrigerator. Remove from refrigerator and allow the chops to come to room temperature; it will take about 20 minutes.

Heat a grill pan over high heat until almost smoking, add the chops and sear for about 2 minutes. Flip the chops over and cook for another 3 minutes for medium-rare and 3 1/2 minutes for medium
Hi..betul-betul menyirap darah dah berhari-hari cuba nak upload entry ini tetapi line internet cukup slow sejak dua menjak ni..cuma pagi ni aje baru ada keempatan..resipi kali ini ada resipi ringkas kalau dah jemu nak makan nasi dan kalau malas nak makan di luar kerana biasanya menu macam ini memang mahal. Sebenarnya mudah aje hendak dibuat di rumah...anda cuma perllu mencari daging kambing yang siap dipotong untuk membuat steak...perapkan daging dengan rempa-rempah dan sedikit sos tiram...lalu panggang memang cukup sedap lebih lagi jika dihidangkan dengan sos pudina atau sos lada hitam.

Next Post - Masak Lomak Pucuk Paku dan Kerang

3 comments:

Fikrisu said...

Nice posting, very helpfull & usefull. Dan untuk anda yang ingin tips memilih, merawat dan memperbaiki mesin roti / mesin bakery. klik aja di FIKRI TEKNIK GRATISSS, ditunggu blogwalking nya yach. good luck & keep blogging. Thank's & salam kenal yach...

rahel said...

Nampak sedap sangat grilled lamb chop itu kak Paty..telan2 liur je tengok ni..

FnF Simple Life said...

feveret hubby nih... leh try resepi kak Paty nnt ;)

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...