Pages

Sunday, September 21, 2014

BANGKIT CHEESE YANG TAK BANGKIT TETAPI MENGEMBANG



Rupa tiada tapi rasanya ada..ha..ha..entah kenapa dan bagaimana bangkit cheese ini tidak naik tapi mengembang...Resipi adaptasi dari - http://yatiememories.blogspot.com/2014/07/biskut-bangkit-cheese.html...perghhh memang sedap....and keeper.

Saya senang jika juri di rumah kata sedap dan jika ada repeat order maka saya masukkanya dalam kategori keeper...memang keeper dan memang sedap giler.




Bangkit Cheese



  • 250gm Mentega
  • 180gm Gula Aising
  • 2 biji Kuning Telur
  • 250gm Tepung Ubi - sanggar 10 min
  • 225gm Tepung Jagung
  • 1/2 st baking powder
  • 70gm Parutan Keju Cheddar- utk letak dlm adunan
  • kuning telur dan sedikit parutan keju - utk hiasan 

Cara - cara menyediakanya

1. Pukul Mentega & Gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur & pukul sehingga sebati.
3. Masukkan bahan2 kering.
4. Canai & terap.Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.

5.Bakar 160C 15 -20 minit.



all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you. 


No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...