Rupa tiada tapi rasanya ada..ha..ha..entah kenapa dan bagaimana bangkit cheese ini tidak naik tapi mengembang...Resipi adaptasi dari - http://yatiememories.blogspot.com/2014/07/biskut-bangkit-cheese.html...perghhh memang sedap....and keeper.
Saya senang jika juri di rumah kata sedap dan jika ada repeat order maka saya masukkanya dalam kategori keeper...memang keeper dan memang sedap giler.
Bangkit Cheese
- 250gm Mentega
- 180gm Gula Aising
- 2 biji Kuning Telur
- 250gm Tepung Ubi - sanggar 10 min
- 225gm Tepung Jagung
- 1/2 st baking powder
- 70gm Parutan Keju Cheddar- utk letak dlm adunan
- kuning telur dan sedikit parutan keju - utk hiasan
Cara - cara menyediakanya
1. Pukul Mentega & Gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur & pukul sehingga sebati.
3. Masukkan bahan2 kering.
4. Canai & terap.Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut
dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.
5.Bakar 160C 15 -20 minit.
No comments:
Post a Comment