Monday, September 26, 2016

MY PEAR PEACH CRISP



Mama mia tak sangka benda yang sesimple ini begitu enak sekali, dessert ini saya gunakan pear dan peach, manakala toppingnya saya masukkan sedikit oats dan di situ la letaknya keranggupanya. Apple adalah antara yang paing digemari. Paling sedap bila dihidang bersama ice cream


Pear Peach Crisp


  • 4 biji buah pear dibuang kulit dan hiris memanjang
  • 1 tin buah peach dibelah dua
  • 1/2 cawan gula merah
  • 1 sdt serbuk kayu manis
  • 5 sdb air sirap peach


Gaul gula dan serbuk kayu manis bersama buah pear 
Masukkan juga peach dan 5 sdb air sirap dari buah peach, letak sebelah

Bahan untuk crisp


  • 1 cawan tepung
  • 1 cawan oats
  • 3/4 cawan mentega dipotong dadu
  • 1 cawan gula perang



  1. Gaul semua bahan sehingga menjadi serbuk roti dan lapiskannya bersama buah tadi dan bakar pada suhu 180 c selama 40 minit atau sehingga kekuningan
  2. Sejukan dan hidang bersama ice cream
Notes


RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...