Friday, March 25, 2016

JACK FRUITS TAPIOCA PUDDING / SERAWA NANGKA


Sudah dua hari tersadai posting ini, line internet cukup teruk, cukup slow alhamdulillah pagi ini baru mampu upload Dessert ini cukup terkena dikalangan masyarakat Asia Tenggara, setiap negeri mempunyai namanya tersendiri tapi bahan dan cara membuatnya memang sama Saya selalu membuarnya pada bulan puasa tapi dah cuaca panas sebegini terpanggil membuatnya Saya gemar memakannya sejuk dan biasanya saya sejukkan dulu dalam peti ais baru makan...ha...ha nyaman tekak



Bubur Nangka

  • 1/2 Cawan Sagu
  • 2 Cawan Santan/ Susu
  • 1 Cawan Air
  • Gula Secukucup Rasa
  • 1 Cawan Nangka (Disiat)
  • 2 helai daun pandan


Cara-Cara Membuat :


1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan masak hingga kembang.
3. Masukkan gula, nangka dan santan.
4. Kaca rata sehingga sedikit mendidih.

    Notes


    RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.


    No comments:

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...