Pages

Friday, December 30, 2016

ESPRESSO MERINGUES KISSES


Citer Krismas bila mana ramai yang membuat pavlova dan meringue cookies ha...ha kita jadi terikut-ikut pula. Kali ini saya marble kan dengan serbuk koko dan nescafe so adalah rasa respresso. Resipi ini adalah resipi ranggup di luar dan melt in the mouth di dalam hmmmm I LIKE...





Espresso Meringue Kisses
  • 4 biji putih telur
  • 1 Cawan Gula
  • Secubit Krim Of Tartar
  • 1  sdb serbuk koko
  • 1 sdt serbuk nescafe 
  • 1/2 sdt vanilla extract



Cara Membuatnya:-

  1. Siapkan piping beg dan dulang pembakar yang dialas dengan parchment paper supaya tidak melekat
  2. Satukan putih telur, gula dan krim of tartar. Renehkan atas double boiler sehingga gula hancur.
  3. Kacau sehingga gula hancur.
  4. Alihkan dari api dan pukul, bermula dari speed rendah sehingga speed tinggi. Pukul sehingga menjadi soft peak dan bertandu
  5. Masukan serbuk koko yang dicampur dengan serbuk nescafe kaup-kaup hingga rata.
  6. Masukkan dalam piping dengan menggunakan acuan bintang atau bulat.
  7. Pipe seperti digambar di atas dan bakar selama 2 jam.pada suhu 110 c
  8. Setelah masak biarkan di dalam semalaman dan simpan dalam bekas kedap udara





RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

2 comments:

Amie said...

Cantiknya!
Mula-mula tengok ingatkan bawang putih!
Selamat tahun baru 2017 Kak Paty!

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

ha..ha selamat tahun baru

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...