Pages

Friday, June 05, 2015

CRUNCHY POTATO BALLS / BEBOLA KENTANG RANGGUP


Resipi mudah seperti membuat bergedil kentang, cuma untuk resipi ini saya masukkan edikit cheddar cheese dan salut bebola dengan bread crumbs sebelum digoreng. Bread crumbs menjadikan bebola ini ranggup di luar dan lembut di dalam.

Sesuai buat sarapan pagi atau minum petang


5.0 from 2 reviews
Potato Balls
Print

  • 2 cawan kentang lecek
  • 1 biji telur dipukul
  • 3/4 cawan cheddar cheese parut
  • 1/2 cawan daun bawang dicincang
  • 1/4 cawan daging kisar
  • 1/2 cawan bread crumbs
  • lada sulah sedikit
  • minyak secukupnya
 Directions
  1. Satukan semua bahan.
  2. Kepal seperti bebola
  3. Salut dengan bread crumbs. 
  4. Panaskan minyak dan goreng kekuningan.
  5. Angkat dan toskan


Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

2 comments:

Maria Jaberi said...

Assalamualaikum..
kak,nak tanya..kenapa resepi Salted Caramel Sauce dari http://www.mybakingaddiction.com/salted-caramel-sauce yang keluar bila saya klik 'print recipe' icon?dah berapa kali saya cuba print resepi akak yang lain juga seperti begitu..
terima kasih.

Patyskitchen - Exploring Global Flavor Around The World said...

sorry akak baru check memang ada teknikal problem dengan akak punya template..so the temporary solution is to use the normal print
maaf ya tengah berusaha mempebaikinya

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...