Pages

Thursday, February 09, 2017

STIR FRY CHINESE LEEKS AND SHRIMPS


Leeks lebih digemari di kalangan masyarakat Cina, selain dari membuat creamy soup, Leeks juga sedap disediakan cara tumis. Resipi ini adalah amat ringkas, bawang putih dan udang sahaja tetapi untuk menceriakan masakan ini saya masukkan sedikit baby corn, Tumis Leeks ini sedap makan bersama nasi panas


Tumis Leeks


    • 5 batang leeks dihiris menyerong
    • 5 batang baby corn dihiris menyerong
    • 150 g udang hidup
    • 3 ulas bawang putih dicincang halus
    • minyak untuk menumis
    • garam dan perasa ecukup rasa
    Cara Menyediakannya

    1. Panaskan minyak dan tumis udang sehingga bertukar warna
    2. Masukkan bawang putih dan biarkan sehingga kekuningan
    3. Masukkan baby corn dan sedikit air
    4. Masukkan garam, perasa dan leeks
    5. Balik-balikan dan angkat

      Notes


      RECIPE SOURCE:  PATYKITCHEN. BLOGSPOT.COM
      All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

      No comments:

      You Might Also Like These

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...