Menu hari ini tidak memerlukan resipi cukup kalau kita mengikut aturan memasak maggi ini seperti yang tercatit pada bungkusan maggi,..tapi saya tertarik untuk kongsi hari ini kerana saya menemui bahan sampingan yang cukup lazat jika digandingkan dengan mee maggi ini iaitu kulit wanton.
Saya gunting kulit wanton memanjang dan goreng sehingga garing dan kekuningan kemudian ditabur atas maggi yang sudah dimasak..cuup ranggup dan enak tambaah edap dengan ayur bok choy, ayam , jejari ketam dan cili ceruk
Maggi Mee with Wanton Crackers
- 2 -3 paket maggi perisa ayam
- 4 - 5 sayur bok choy
- 200 g isi ayam dipotong dadu
- 5 - 6 keping jejari ketam
- 1 p1cket kulit wanton
- 3 ulas bawang putih dicincang
- 2 sdb minyak masak
- 1 liter air
Cara Menyediakannya
- Gunting kulit wanton memanjang dan goreng sehingga kekuningan, angkat dan sejukkan
- Dalam periuk lain panaskan minyak dan tumis bawang putih sehingga naik baunya
- Masukkan isi ayam dan balik-balikkana
- Masukkan air biar mendidih dan masukkan serbuk maggi
- Masukkan jejari ketam dan mee maggi
- Biar diatas api sehingga maggi masak
- Masukkan bok choy dan terus angkat dan hidang.
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
No comments:
Post a Comment