Salah satu cara masakan sayur ala India yang saya suka. Mudah menyediakannya dan sedap. Boleh tambah carrot jika suka
Kobis Goreng ala India
YIELD: 4 PREP TIME: 15 minutes COOK TIME:
- 1/2 kobis dihiris nipis
- 5 tangkai cili kering dipotong 3
- 1 sdt biji sawi
- 1/2 sdt serbuk kunyit
- 1 sdt erbuk ketumbar
- 2 sdb minyak masak
- garam secukup rasa
- secubit asfoetida
Cara Menyediakannya
- Panaskan minyak tumis biji sawi sehinggameletup bunyinya
- Masukkan cili keringr, garam dan asfoetida
- Masukkan kobis, kunyit serbuk dan serbuk ketumbar
- Kacau rata masak ehingga kobis masak, jangan terlalu lama dan angkat
- Boleh tambah air jika perlu.
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
1 comment:
simple & sedap :)
Post a Comment