Open-Faced Sandwich ini cukup terkenal di Scandinavia dan Norway, sandwich yang hanya menggunakan sekeping roti dan diletakkan topping seperti bahan-bahan laut seperti udang, ikan kod atau ikan herring. Keunikan sandwich terletak kepada kreativiti melapiskan berbagai bahan atas sekeping roti.
Inspirasi dari open-faced sandwich dari Scandinavia ini saya membuatnya cara saya. Udang saya tidak rebus begitu aje tetapi saya lebih gemar grillnya dengan butter dan sedikit bawang. Bahan-bahan lain saya kekalkan seperti mentega, djon mustard dan sayur-sayuran
Shrimps Open-Face Sandwich
Recipe type: Sandwich, Breakfast
Prep time:
Cook time:
Total time: 22
- Roti Peranchis dihiris nipis disapu mentega
- 200 g udang saiz sederhana
- daun salad
- telur rebus dihiris nipis bulat
- sedikit mayo
- sedikit djon mustard
- 1 biji bawang besar
Cara menyediakanya
- Udang dibersihkan dan disapukan dengan garam dan lada sulah
- Panaskan kuali dan masukkan 1sdb mentega
- Layukan bawang besar dan masukkan udang
- Goreng sehingga udang berubah warna dan masak
- Roti yang disapukan dengan mentega disusun daun salad, telur, udang
- Akhir sekali letakkan mayo dan djon mustard
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
No comments:
Post a Comment