Rasanya ramai yang sudah mencuba resipi ini, tetapi saya baru mencuanya baru-baru ini. banyak resipinya tetapi saya menggunakan resipi yang diberikan oleh rakan saya. Resipi saya menggunakan tepung naik sendiri serta susu tepung, ada yang menggunakan tepung iasa dan aking powder serta seruk sanatan..apa pun resipinya semua bergantung pada citarasa masing.
Macam bolkus biasa tetapi ia dimasukkan inti kelapa. Kuih dikukus diatas api kuat supaya ia mekar cantik. Sanjian gebus ini sesuai buat minum petang mahupun sarapan pagi.
Coconut Blossom
- 3 biji telur ayam
- 150 g tepung gandum
- 150 g tepung naik sendiri
- 210 g gula castor
- 180 gm air
- 1 sdb ovelette
- 3 sd susu tepung
- 1/2 sdt garam
- Inti kelapa secukupnya
Cara
menyediakanya
- Satukan semua ahan dan pukul selama 8 minit
- Panaskan kukusan dan masukkan paper cup dalam acuan , oleh guna acuan lompang besar
- Masukan separuh adunan dalam acuan
- Letakkan inti kelapa
- Masukkan adunan lagi iar 3/4 penuh acuan
- Kukus selama 10 minit atas api kuat angkat dan siap dihidang
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
No comments:
Post a Comment