Pages

Wednesday, December 24, 2014

SARDINE SANDWICH /SANDWICH SARDIN


Roti sandwich ini memang favourite kebanyakkan orang Malaysian..biasanya kalau sebut sandwich aje inilah pilihan utama. Paling penting menyediakanya ialah memastikan ia tidak hanyir, jadi untuk itu saya lebih suka memasakkan sardine itu dulu..pedas dan sedap. Perahan limau membantu mengurangkan hanyir sardine.

Sandwich Sardine
Prep time
Cook time
Total time

This 

Recipe type: Sandwich, Breakfast
Cuisine: World/International
Serves: 2-4
Ingredients
  • 1 buku roti whole meal
  • Timun
  • Salad
  • Tomato
Bahan sardine

  • 1/2 biji bawang besar
  • 1 tin sardine
  • 2 sdb minysk masak
  • 2 sdb pes cili
  • 1 biji limau nipis
  • 2 biji cili merah dihiris nipis


  1. Panaskan minyak dan masukkan bawang besar tumis sehingg layu
  2. Masukkan cili pes dan hirisan cili merah
  3. Masukkan garam dan sardine serta 3 sdb sos sardine
  4. Pecah-pecah sardine dan perah asam limau.
  5. Masak hingga agak kering sedikit dan jangan terlalu kering
  6. Angkat dan sejukkan
Instructions

  1. Jika suka butter, sapu dulu atas roti
  2. Alasksn dengan salad diikuti dengan sardine
  3. Letakkan timun dan tomato dan lapiskan dengan sekeping roti lagi
  4. Potong ikut suke

Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You




No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...