Pages

Wednesday, December 10, 2014

GARLIC TUNA MELTS

 

Resipi ini bukan sahaja tunanya yang meleleh...tapi kita yang makan ni juga boleh tangkap leleh..ha..ha... dalam erti kata lain...memang enak...sekali cuba pasti hendak lagi. Mudah membuatnya dan merupakan satu cara baru mempelagaikan dunia sandwich. 

2 perkara menarik mengenai sajian ini ialah satu, garlic butter yang meresap dalam roti dan keduanya cheese yang meleleh pada tuna...perghhhhh its heavenly delicious !!!!






GARLICKY TUNA MELTS



PRINT
INGREDIENTS
  • 1 roti Perancis diahagi 4 dan belah dua
  • 3 sd mentega
  • secubit garam
  • 1 ulas bawang putih dicincang
  • 1 tin tuna ditoskan airnya
  • 2 sdb mayo
  • 1 biji bawang besar dicincang
  • 7 biji cili padi dihiris halus
  • garam dan lada sulah secukupnya
  • 2 cawan ceddar cheese
INSTRUCTIONS
Satukan tuna, mayo, bawang cili padi, garam dan lada sulah

Potong roti kepada empat dan belah dua

Mentega dicairkan bersama bawang putih cincang

Sapukan mentega pada roti

Letakkan tuna dan taurkan ceddar cheese dan  bakar 7 minit



Resipi Source :- PATYSKITCHEN

all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank 

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...