Masyallah sayur tumis simple sebegini cukup mengasyik....perghh sedap betul meratahnya.
Paling sedap makan dengan nasi panas dan sedikit ikan goreng memang kata orang kalau tak tambah nasi tu tak tahu ler Resipi yang sama juga boleh digunakan pada sayur kangkong, kacang panjang mahupun kacang botol.
Pucuk Paku Goreng Taucho
- 2 cekak pucuk paku hijau , disiang, cuci dan toskan
- 100 g udang
- 1 paket kecil taucho
- 1 biji bawang besar dihiris bulat
- 1 camca besar sos tiram
- Garam secukup rasa
- Sedikit air
BAHAN-BAHAN Blend
- 1 biji bawang besar
- 2 ulas bawang putih
- 15 biji cili kering
- 1" belacan
CARA MEMBUATNYA
Panaskan minyak dalam kuali (anggaran 2
camca besar), tumis bahan blend hancur hingga harum, masukkan sos tiram dan
udang, kacau rata dan masak sekejap. Tuang sediki air dan biar mendidih.
Masukkan taucho dan hirisan bawang besar, pucuk paku, besarkan api
dapur, gaul pantas pucuk paku tadi. Tambah garam secukup rasa, masak sekejap,
rasa dan jika ok boleh matikan api.
Notes
No comments:
Post a Comment