Resipi mudah untuk disediakan sebagai lauk sampingan. Terdapat berbagai variasi mengikut selera masing-masing, boleh dibuat berempah dengan memasukkan masala atau boleh digorng begitu aja Untuk kali ini saya menggunakan resipi Benggali menggunakan lada hitam. Sedap dan mengasyikkan dan cukup sesuai makan bersama nasi atau roti
Benggali Aloo
- 5 - 6 kentang, rebus dan kopek kulit
- 4 sdb minyak zaiton
- garam
- 1 1/2 sdt lada hitam ditumbuk
- daun kari atau daun ketumbar
Instructions
- Rebus kentang sehingga empuk, kopek kulit dan potong dadu besar
- Panaskan minyak dan goreng daun kari sehingga naik baunya. Masukkan kkentang dan biar sehingga kekuningan
- Masukkan garam dan lada hitam tumbuk
- Gaul rata dan angkat
Notes
Boleh digantikan daun kari dengan daun ketumbar
Boleh digantikan daun kari dengan daun ketumbar
1 comment:
sedapnya // simple2 macam ni boring jugak kalo asyik nak sambal..:)..copy paste dulu resepi ..tq
Post a Comment