Cuma dua bahan sahaja digunakan untuk menyediakan sayur kegemaran saya iaitu baby kailan dan bawang putih tetapi masyallah sedapnya tidak terhingga. Saya kalau goreng sayur ini memang tidak perlu lauk. Bawang putih dgoreng sehingga kekuningan dan dimasukkan kailan..balik-balikkan dan terus angkat..masak tidak perlu lama...kesegaran sayur menyebabkan ia begitu ranggup.
Sedap makan bersama nasi panas dan jika suka boleh dimasukkan ikan masin goreng ke dalam sayur.
Garlic Baby Kailan
- 9 - 10 kailan dibuang kepala dan bersihkan
- 3 bawang putih dicincan
- 2 sdb minyak masak
- garam, serbuk pati ayam
Cara Menyediakannya
- Panaskan minyak dan tumis bawang putih sehingga kekuningan
- Masukkan sedikit air, garam dan pati kube
- Masukkan kailan, balik-balikkan dan angkat.
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
No comments:
Post a Comment