This is really a keeper.Saya lebih senang menggunakan resipi ini untuk semua usaha yang memerlukan buttercream. Resipi adaptasi dari WoodlandBakery inimemang nyata sesuai dengan tajuknya World Best Buttercream.
Swiss Style Meringue Buttercream
Ingredients
- 6 biji putih telur 180 g
- 1 1/2 cawan gula pasir 300 g
- 2 cawan gula ising 240g
- 3/4 cawan Shortening 170 g
- 2 cawan Unsalted Butter 454 g
- Vanilla Extract Or Vanilla Paste 1 Tablespoon
Instructions
- Menggunakan double boiler, satukan putih teelur dan gula kacau sehingga gula hancur atau adunan sampai a115 degrees F
- Alihkan adunan kepada mangkok mixer dan pukul sehingga berkilat dan pekat
- Masukkan gula ising dan pukul lagi sehingga kental
- Perlahan masukkan mentega dan shortening. Pastikan kedua-dua bahan ini berada pada suhu bilik
- Pukul sehingga sebati dan siap digunakan
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
1 comment:
http://f30.bimmerpost.com/forums/member.php?u=270406
Post a Comment