Pages

Sunday, March 27, 2016

SWEET BUTTER'S COFFEE DOUGHNUT MUFFINS


Minum petang bersama sweet butter coffee donut muffin perghhh memang sedap, terasa kenakan coffee dan yang bestnya tekture muffin in cukup lembut. Cukup sedap makan panas-panas, lebih-lebih lagi muffin ini disapu dengan mentega cair sebelum disalut gula coffee itu yang kicknya.


Sweet Butter Coffee Donut Muffin
  • 4 cawan tepung
  • 1 sdb baking powder
  • 1 sdt garam
  • 1 sdb espresso powder
  • 3/4 cawan kopi
  • 1/2 cawan buttermilk
  • 1 sdt vanilla extract
  • 1 1/2 cups butter, 
  • 2  cawan gula
  • 4 biji telur

Untuk Salut
  • 1 sdt serbuk kopi
  • 1/2 cawan gula
  • 1/2 cawan mentega cair 



1. Panaskan oven to 350 degrees dan sapu mentega ke acuan muffin.

2. Satukan bahan kering dan letak sebelah. Dalam beka yang lain satukan bahan basah dan ketepikan

3. Pukuk mentega dan gula sehingga gebu. Masukkan teur sebiji demi sebiji

4. Masukkan bahan kering berselang seli dengan bahan basah

5. Tuang kedalam acuan muffin dan bakar selama 15 - 20 minit

6. Keluarkan dan sapu dengan mentega cair dan salut dengan gula espresso

Notes


RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.



No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...