Sudah dua hari tersadai posting ini, line internet cukup teruk, cukup slow alhamdulillah pagi ini baru mampu upload Dessert ini cukup terkena dikalangan masyarakat Asia Tenggara, setiap negeri mempunyai namanya tersendiri tapi bahan dan cara membuatnya memang sama Saya selalu membuarnya pada bulan puasa tapi dah cuaca panas sebegini terpanggil membuatnya Saya gemar memakannya sejuk dan biasanya saya sejukkan dulu dalam peti ais baru makan...ha...ha nyaman tekak
Bubur Nangka
- 1/2 Cawan Sagu
- 2 Cawan Santan/ Susu
- 1 Cawan Air
- Gula Secukucup Rasa
- 1 Cawan Nangka (Disiat)
- 2 helai daun pandan
Cara-Cara Membuat :
1. Didihkan air
dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan
masak hingga kembang.
3. Masukkan gula,
nangka dan santan.
4. Kaca rata
sehingga sedikit mendidih.
Notes
No comments:
Post a Comment