Resipi kek chocolate ini banyak digunakan dikalangan blogger tempatan. Kek chocolate yang moist dan sesuai dihias dengan apa2 jenis frosting Saya menghiasnya dengan buttercream frosting biasa. Its a keeper recipe yang perlu ada dan ketahui cara membuatnya
Devilish Chocolate Cupcakes
- 2 cawan tepung gandum
- 3 / 4 cawan cocoa powder
- 1 ¼ sudu kecil soda bikarbonat
- 1 / 2 sudu kecil garam
- 1 / 2 cawan gula pasir
- 1 1 / 4 brown sugar
- 225 gm mentega
- 4 biji telur gred A
- 2 sudu kecil vanila ekstrak
- 1/2 cawan susu
- 1 cawan air panas
Panaskan oven pada suhu 170C
Bancuh koko doan air panas dan ketepikan
Pukul mentega dengan gula sampai ringan dan mengembang, tambah telur.
Pukul mentega dengan gula sampai ringan dan mengembang, tambah telur.
Bila semuanya sudah sebati masukkan bahan-bahan kering(tepung, cocoa powder) bergantian
dengan bahan2 cecair (susu+bancuhan koko) dalam tiga bahagian.
Terakhir masukkan vanili estract.
Masuk dalam acuan muffin
Bakar selama sekitar 30 minit atau hingga masak.
Notes n
No comments:
Post a Comment