Resipi ini sesuai bagi yang menginginkan cheesecake portion kecik, ngam-ngam untuk makan sekeuarga. Resipi ini juga boleh dijadikan resipi asas untuk apa-apa jenis topping yang ingin kita gunakan.
Mudah menyediakannya and its velvety smooth and creamy
Butterscotch Mini Cheesecake
- 2 cawan serbuk digestive cookies (15 keping)
- 1/2 cawan mentega dicairkan
Satukan semua bahan dan masukkan kedalam acuan muffin tekan dengan buntut gelas hingga mampat dan bakar selama 10 minit, keluar dan ketepikan
- 2 buku krim cheese
- 3 sdb gula
- 1/2 cawan krim masam
- 2 biji telur
- sedikit esen vanilla
- Pukul krim cheese dan sehingga sebati
- Masukkan telur sebiji demi sebiji sehingga habis
- Masukkan krim masam dan vanilla
- Pukul rata dan curah adunan kedalam base yang dibakar tadi
- Panaskan oven pada suhu 180 c dan bakar selama 30 - 45 mini
- Keluarkan dan sejukkan
- Masukkan dalam peti sejuk selama 2 jam
- Hidangkan bersama butterscotch dan popcorn
Notes
MMM
No comments:
Post a Comment