Pages

Sunday, May 22, 2016

BLACK PEPPER LAMB CHOP



Lamb dengan blackpepper memang cukup sinonim, satu kombinasi yang cukup menyelerakan. Saya perapkan lamb ini semalaman supaya bahan perapan menyerap masuk dan sekata. Lamb yang diperap ini digrill ataupun dibakar oven tapi ingin sedap maka grill lebih sesuai.

Lamb Chop yang siap digrill sedap dimakan bersama black pepper sauce ataupun mint sauce. Untuk side dishnya sesuai dengan carrot, brocolli atau jagung bakar



Lamb Chop

  • 1 sdt serbuk bawang putih
  • 1 sdt serbuk halia
  • 2 sdb minyak jagung atau Olive Oil
  • 3 sdb serbuk lada hitam biji
  • 2 sdb gula pasir atau Brown Sugar
  • 1 sdb Paprika
  • 2 sdb sos worcesthire 
  • 1 sdt Thyme
  • 1 sdt Rosemary
  • garam secukup rasa


  1. Campurkan semua bahan perapan kecuali Rosemary
  2. Bila dah sebati baru masukkan Rosemary
  3. Lumurkan pada daging di kedua-dua bahagian
  4. Susun dalam bekas dan perap semalaman
  5. Pegang mengikut kesudaan

    Notes

    RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

    No comments:

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...