Lamb dengan blackpepper memang cukup sinonim, satu kombinasi yang cukup menyelerakan. Saya perapkan lamb ini semalaman supaya bahan perapan menyerap masuk dan sekata. Lamb yang diperap ini digrill ataupun dibakar oven tapi ingin sedap maka grill lebih sesuai.
Lamb Chop yang siap digrill sedap dimakan bersama black pepper sauce ataupun mint sauce. Untuk side dishnya sesuai dengan carrot, brocolli atau jagung bakar
Lamb Chop
- 1 sdt serbuk bawang putih
- 1 sdt serbuk halia
- 2 sdb minyak jagung atau Olive Oil
- 3 sdb serbuk lada hitam biji
- 2 sdb gula pasir atau Brown Sugar
- 1 sdb Paprika
- 2 sdb sos worcesthire
- 1 sdt Thyme
- 1 sdt Rosemary
- garam secukup rasa
- Campurkan semua bahan perapan kecuali Rosemary
- Bila dah sebati baru masukkan Rosemary
- Lumurkan pada daging di kedua-dua bahagian
- Susun dalam bekas dan perap semalaman
- Pegang mengikut kesudaan
Notes
No comments:
Post a Comment