Pages

Saturday, January 10, 2015

BANANA OATS CUPCAKE WITH CHOCOLATE NUTELLA FROSTING


Let' go banana....ha..ha..ini kes nak selamatkan pisang sebelum dibuang. Mudah menyediakannya. Resipi banana bread yang dibuat secara muffin atau cupcakes. Saya menggunakan nutella frosting untuk resipi ini. Satu adunan memperolehi 18 biji. Sesuai buat sarapan pagi atau minum petang.





Prep time
Cook time
30 mins
Total time
Serves: 18
Ingredients
  • ½ cawan butter
  • ¾ cawan brown sugar
  • ½ cawan gula
  • ¾ cawan pisang dilecek dari  biji
  • 3 sdb susu
  • 1 tst vanilla
  • 2 biji telur
  • 1  ½ cawan tepung
  • ½ sdt garam
  • 3 sdt baking powder
  • ½ sdt  serbuk kayu manis
  • 1  ½ cups Quaker Quick Oats

Instructions
For the Cupcakes
½ cawan butter
¾ cawan brown sugar
½ cawan gula
¾ cawan pisang dilecek dari  biji
3 sdb susu
1 tst vanilla
2 biji telur
1  ½ cawan tepung
½ sdt garam
3 sdt baking powder
½ sdt  serbuk kayu manis
1  ½ cups Quaker Quick Oats

For the Frosting
½ cawan butter,
1 sdt vanilla
2 ½ cawan gula icing
1 - 2 sdb susu
3-4 sdb nutella

Instructions
  1. Panaskan oven to 350 F. 
  2. Pukul mentega dan gula sehingga sebati, masukkan telur, susu dan pisang.
  3. Dalam mangkok lain satukan semua bahan kering.
  4. Masukkan bahan kering ke dalam bahan basah dan kacau sehingga sebati
  5. Alas kertas muffin, sendukan adunan 3/4 penuh dan bakar selama 15 - 20 minita
  6. Keluarkan dan sejukkan
Untuk Membuat Frostingnya
  1. Pukul mentega dengan gula sehingga kembang
  2. Masukkan suu dan nutella
  3. Masukkan ke dalam pipping beg dan pipe atas cupcakes
Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You


No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...