Meehoon ini memang favourite anak-anak di rumah. Asalnya ia merupakan menu di sekolah tadika..ha..ha...cikgu akan menyediakan meehoon ini diwaktu rehat dan sehingga kini ia kekal seagai meehoon goreng pilihan anak-anak. Untuk kali ini saya masukkan sedikit shitake...terasa keenakkannya. leih mantop kalau dapat timchock atau fucuk kering goreng. Sedap dihidang bersama cili jeruk
- 1/2 paket bihun rendam
- 200 g isi sysm dipotong dadu
- 3 pokok sawi hijau dipotong
- 5 keping cedawa shitake rendam dan hiris
- 3 sdb minyak masak
- 3 ulas bawang putih ditumbuk
- 1 sdt seruk lada sulah
- 1 cawan air
Bahan Sos
3 sdb kicap cair
1 sdb kicap pekat
1sdt minyak
3 sdb kicap cair
1 sdb kicap pekat
1sdt minyak
Cara Menyediakanya
- Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga eruah warnanya
- Masukkan awang putih dan atang sawi
- biar seketika masukkan air, sos, shitake, garam dan stok pati ayam
- Masukkan bihun..kacau rata dfan akhir sekali masukkan sawi.
- angkat dan hidang bersama bawang goreng dan jeruk cili
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you.
No comments:
Post a Comment