Gingerbread cookies yang diberi nafas baru dengan meletakkan chocolate kisses. Presentable jika hendak dijadikan door gift. Ground ginger, cinnamon dan cengkih memberikan aroma yang kuat pada cookies ini. Soft cookies, sedap menggunakan molasses cookies ini perlu disejukkan dahulu bagi memudahkan ia dibentuk dan memastikan ia tidak mengembang semasa pembakaran.
Menarik menyediakan cookies ini ialah tugas meletakan kisses secepat mungkin apabila dikeluarkan dari oven.
Gingerbread Cookies with Kisses
- 4 1/2 cawan tepung
- 3 1/2 sdt serbuk halia
- 1 sdt serbuk kayu manis
- 1 sdt serbuk cengkih
- 1/2 sdt garam
- 2 sdt soda
- 1 cawan shortening
- 1/2 cawan butter
- 1 cawan gula pasir
- 1 cawan brown sugar
- 1/2 cawan molasses
- 2 biji teur dipukul sedikit
- sedikit gula untuk disalut
- sedikit chocolate kisse
- Satukan semua bahan kering dan letak sebelah
- Puku mentega dan shortening sehingga gebu dan lincin masukkan gula dan gula perang dan pukul lagi ebih kurang 90 saat, masukkan molasses dan pukul lagi 30 saat, masukkan telur dan pukul lagi sehingga adunan sebati
- Baut adunan dengan plastic dan sejukkan ebih kurang 30 minit
- Keluarkan dan bentuk adunan seperti bebola kecil dan golekkan atas gua
- Panaskan oven pada suhu 180 c dan bakar selama 10 minit.
- Keluarkan dan letakkan kisses diatas cookies
Notes
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You.
No comments:
Post a Comment