Pages

Sunday, July 10, 2011

POTATO PASTA SALAD / SALAD KENTANG PASTA

My youngest daughter Eyba made this salad in her English Oral Presentation. Since we had not tasted her potato salad I have asked her to make for us for our buka puasa. So here's Eyba Potato, Macaroni Salad.

 
INGREDIENTS


  • 400 gm baby potato / 400 gm baby potato

  • 1/4 cup water / 1/4 cawan air

  • 1/2 Chicken Boullion cube / 1/2 ketul kube pati ayam

  • 1/2 cup mayonnaise / 1/2 cawan mayonis

  • 1 Tablespoon half and half / 1 sdb susu atau krim

  • 1 tsp Dijon mustard / 1 sdt mustard

  • 1 small onion, chopped finely / 1 biji bawang besar dicincang halus

  • 2 boiled eggs, chopped / 2 biji telur rebus dicincang

  • 2 celery stalks, cleaned, halved and sliced 1/8-1/4"/ 2 batang celery dihiris halus

  • 3 cups cooked macaroni / 3 cawan makaroni masak

  • PREPARATIONS

    This easy recipe for potato salad really involves only a few steps:

  • Boil eggs and cook potatoes. The potatoes should boil for only about 12-15 minutes as you don't want them to get too soft./ Rebus telur, masak kentang dan makaroni.

  • Make the dressing. Dissolve the chicken boullion cube in 1/4 cup of water. Combine 1 Tablespoon of this boullion mix, 1 Tablespoon half and half, with 1/2 cup of mayonnaise and 1 teaspoon of Dijon mustard. Add in chopped onion celery and macaroni /Hancurkan pati ayam dalam 1/4 cawan air. Satukan pati ayam, krim mayo, mustard. Masukkan bawang besar cincang, celery dan makaroni.

  • Mix dressing and cooked potatoes together, gently fold in egg.. You can season a bit more with salt/pepper if desired./ Perlahan-lahan gaulkan bahan campuran tadi dengan kentang dan telur rebus. garam dan lada secukup rasa.

    Cover and refrigerate for an hour, then serve.


  • _________________________________________________________________


    Potato salad ini adalah hasil kerja Eyba, sebenarnya ini merupakan project English Oral Speaking di sekolah. Eyba memilih untuk membuat demostrasi masakan, jadi resipi yang paling mudah untuk dibuat ialah salad kentang ini. Oleh kerana kami semua tidak sempat merasa salad kentang Eyba, saya minta Eyba buat sekali lagi untuk berbuka puasa. Resipi yang digunakan ialah resipi salad kentang klasik, yang menggunakan kentang dan telur bersama dressing mayonis, cuma untuk menambahkan menjadi muai sedikit Eyba tambahkan 3 cawan makaroni yang telah dimasak. Untuk menambahkan impak pada salad ini dressingnya hendaklah didinginkan terlebih dahulu.  Sesuailah bagi yang ingin berdiet, makan salad ini aje tak payah makan nasi.

    Next Post - Lompang Jagung
    _______________________________________________________________

    No comments:

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...