Salad ayam dan epal hijau ini memang sedap. Saya menggunakan dressing yang mudah untuk salad ini. Ayam boleh dikukus, goreng ataupun dipanggang. Dalam situasi jika ada lebihan ayam dan tidak tahu hendak buat apa..bolehlah digunakan untuk membuat salad ini. Makanan yang sihat dan kaya dengan zatnya.
1 ikat daun salad tak kira apa-apa daun hijau
1 biji epal hijau dipotong panjang
2 biji tomato dibelah 4
1 biji carrot diparut
1 dada ayam yang dipanggang dihiris
Susun semua bahan atas pinggan
Dressing
1/2 cawan apple cider vinegar
1-2 sdb dijon mustard
3 ulas bawang putih dicincang
garam secukyp ras
serbuk lada hitam
2 sdb (basil, oregano, chives, and thyme
are all nice)
1 1/2 cawan minyak zaiton
Satukan semua bahan dan gaul rata.
1 ikat daun salad tak kira apa-apa daun hijau
1 biji epal hijau dipotong panjang
2 biji tomato dibelah 4
1 biji carrot diparut
1 dada ayam yang dipanggang dihiris
Susun semua bahan atas pinggan
1/2 cawan apple cider vinegar
1-2 sdb dijon mustard
3 ulas bawang putih dicincang
garam secukyp ras
serbuk lada hitam
2 sdb (basil, oregano, chives, and thyme
are all nice)
1 1/2 cawan minyak zaiton
Satukan semua bahan dan gaul rata.
© PATYSKITCHEN. All images & content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write
No comments:
Post a Comment