INGREDIENTS
1 loaf of bread (I used gardenia bread)/ 1 buku roti gardenia
3 cups evaporated milk / 3 cups evaporated milk
1 cup sugar / 1 cawan gula
pinch of salts/ secubit garam
1 tsp vanilla essence/ 1 sdt esen vanila
2 tbsp custard powder/ 2 sdb tepung kastad
1/4 cup melted butter/ 1/4 cawan mentega cair
METHOD
Soak bread in evaporated milk./Rendam roti dengan susu'
Blend all ingredients./ Blend semua bahan
Grease baking sheet and pour mixture. I used 7" tray / Oleskan loyang pembakar. Saya guna loyang 7".
Preheat over at 180"c bake for 20 minutes/Panaskan oven pada 180'c bakar selama 20 minit.
* For variation you can add in sweetcorn or black current.
_______________________________________________________________
Satu resipi yang mudah dan ringkas. Boleh divariasikan dengan mencampurkan jagung manis dan kismis.
_______________________________________________________________
Next Post - Lunch Menu
_______________________________________________________________
3 comments:
kak Paty!!!
lajunya akak update..hehehe..tak terkejar kita..
uih kak paty, semua best2 belaka!!!.... eh kak ayu pon ada.... pon laju jugak kak ayu sampai ke sini... hehehe.... naik speed dari tambak johor ke jambatan pulau pinang ke.... ekekeke
salm kunjung balas kak paty... ;)
Anna, Ayu, sebenar dah 15 tahun tak masuk kedapur, entah mana datang kudrat ni bulan puasa baru-baru ni kak pecah rekod peribadi tak jijak langsung Bazar Ramadan. Buat sendiri semua. Nila kata orang penang pulun habis nak upload kat blog. Minggu depan dah keje balik. Dapur tak berasap balik la.
Post a Comment