What I love about cupcakes ini ialah ia mudah disediakan dan kerap kali barang atau bahan yang diperlukan boleh dikatakan sentiasa ada digerobk dapur. Untuk resipi kali ini saya gunakan minyak masak biasa dan saya letakkan hirisan pisang dan walnut yang dipanggang. Untuk resipi yang sama juga kita boleh gantikan walnut dengan kelapa parut
Tektur cupcake adalah lembut dan moist. Cukup sedap dimakan bersama sos karamel atau butterscotch
Moist Walnut Banana Cupcake
- 1 1/2 cawan gula
- 1/2 cawan minyak kelapa
- 2 biji telur
- 1 sdt pure vanilla extract
- 3 biji pisang
- 1/3 cawan susu segar
- 1 sdt baking soda
- 1/8 garam
- 2 1/2 cawan tepung
- 1/2 cawan walnut panggang dicincang
Instructions
- Panaskan oven pada 180 c.
- Satukan gula minyak, telur dan vanila pukul sehingga sebati
- Masukkan pisang yang telah dilecek
- Perlahan-lahan masukkan susu soda garam dan tepung pukul sehingga gebu
- Masukkan ke dalam acuan muffin taburkan hirisan pisang dan walnut
- Bakar selama 15 - 20 minit
Notes
No comments:
Post a Comment