My favourite recipe and always stick to this. Never fail me an evergreen cookies for any festive.
My Melt In Mouth Pineapple Tarts Balls
- 350 g tepung
- 4 sdb tepung jagung
- 1/4 sdt garam
- 250 g mentega
- 1 biji kuning telur
- 3 sdb air ice
- 6 sdb gula icing
- 1/2 sdt vanilla
- 1 biji kuning telur dicampur 1 sdb air buat sapuan
Cara Menyediakannya
- Satukan bahan kering, tepung, tepung jagung dan garam
- Pukul mentega dengan ising sugar kira-kira 5 minit.
- Masukkan kuning telur.
- Masukkan vanilla
- Akhir sekali masukkan bahan kering gaul rata dan masukkan air sejuk.
- Bulat-bulatkan dan isikan inti.
- Sapukan atas bulatan dengan kuning telur dan bakar 15 - 20 minit
Untuk Tarts ini saya gunakan jam yang siap dibeli mudah dan ringkas
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment