Antara sayur kegemaran saya yang mudah dan ringkas menyediakanya. Biasanya saya masukkan sedikit shitake mushroom tetapi ketika membuatnya saya tidak mempunyai stok shitake mushroom jadi saya skipped nya. Cara masakan ini menyebab saya yang dimasak begitu fresh dan sedap.
Bok Choy, Egg Tofu & Shrimps
Cara Menyediakannya
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
- 3-4 Bok Choy - dicelur dan diketepikan (jangan terlalu lama)
- 1 paket tofu jepun dipotong bulat digoreng kekuningan
- 100 - 200 g udang sederhana besar dibuang kepala
- 3 ulas bawang putih dicincang halus
- 1 sdb tepung jagung dibancuh bersama 2 sdb air)
- 1 cawan air
- 1-2 sdb sos tiram
- 2 sdb minyak masak
- 2-3 titik minyak bijan
Cara Menyediakannya
- Susun Bok Choy, Tofu di atas pinggan
- Panaskan minyak gorengkan udang, angkat dan susun atas pinggan tadi
- Masukkan bawang putih dan biar seketika sehingga naik baunya
- Masukkan sos tiram dan air biar sehingga mendidih
- Titikkan minyak bijan
- Masukkan bancuhan tepung jagung dan curah ke dalam pinggan tadi.
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment