Resipi chocolate chips cookies yang diolahkan sedikit supaya ianya lebih nipis dan ranggup. Resipi asas yang biasa saya gunakan tapi untuk kali ini saya masukkan badam panggang..so double ranggup jadinya. Another keeper recipe.
Crunchy Almond Cookies
Cara Menyediakannya
- 3/4 cawan mentega
- 1/2 cawan gula kasar
- 1 cawan gula merah pasir (brown sugar)
- 1 biji telur
- 1 biji kuning telur
- 2 cawan tepung
- 1/2 sdt soda
- 1 sdt vanila
- 1/4 sdt garam halus
- 1/2 cawan badam cincang dibakar dulu
- 1 cawan chocolate chips
Cara Menyediakannya
- Pukul gula (merah dan putih) dengan mentega sehingga sekata lebih kurang 5 minit
- Masukkan telur diikuti esen vanila
- Masukkan tepung yang telah disatukan dengan soda
- Biar sebati dan masukkan chocolate chips dan badam
- Sudukan adunan dalam loyang pembakar
- Bakar pada 170 selama 15 minit atau sehingga kekuningan.
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment