Hari ke enam berpuasa dan di rumah penuh dengan tetamu. Anak sulung saya melahirkan cucu pertama saya,,jadi ramai tetamu, saudara mara dan besan datang berbuka. Saya siapkan menu ini Nasi Kabsah dan Ayam Panggang Jintan. Mudah dan taidak perlu memikirkan lauk-lauk lain, Ayam saya perap semalam supaya ia serap sebati.
Ayam Panggang ini sedap digandingkan dengan air asam dan salad.
Ayam Panggang Jintan
- 5 - 6 ketul peha ayam
- 7 ulas bawang putih
- 11 ulas bawang merah
- 2" halia
- 2 sdb serbuk jintan manis
- 1cawan yogurt
- 1 sdt serbuk kunyit
- garam dan perasa secukupnya
Cara Menyediakannya
Bawang putih, bawang merah dan halia diblend sehingga halus
Satukan semua bahan dan lumur pada ayam.
Perap semalaman dan bakar sehingga masak
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment