Sayur goreng ini sungguh menyelerakan, segar dan penting berkhasiat. Bila menggoreng jangan terlalu lama, ini supaya kita dapat menikmati keranggupanya. Selain udang, ikan bilis dan belacan juga sesuai dijadikan perencahnya. Sedap dimakan bersama nasi panas.
- 1 ikat pucuk paku disiang 2'panjang bersihkan dan tos
- 100 g udang hidup saiz kecil
- 3 biji cili merah
- 7 biji cili padi
- 1 biji bawang besar
- 1 sdb ud1ng kering rendam
- 2 sdb minyak masak
Cara Menyediakannya
- Tumbuk cili merah, cili padi bersama bawang besar dan udang kering sehingga halus
- Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk sehingga garing
- Masukkan udang hidup, garam dan perasa
- Masukkan air biar seketika dan masukkan pucuk paku
- Balik-balikkan dan goreng rata. Jangan terlalu lama dan angkat,
Recipe Source :- PATYKITCHEN
No comments:
Post a Comment