Resipi mudah menggunakan..puff pastry yang siap. Saya selalu
menyimpan stok..so kalau terdesak cuma siapkan intinya sahaja. Saya guna inti
ayam kentang dan bakar panas-panas untuk berbuka...SELAMAT BERBUKA.
Chicken Puff
Ingredients
- Kulit Pastry
- Telur
- Bijan
Bahan Inti
4 biji kentang di potong dadu
setengh batng carrot dipotong dadu
2 biji bawang besar dipotong dadu
200 g isi ayam
3 ulas bawang putih *
1 inci halia *
2 sudu rempah kari
1 tangkai daun kari
2 sdb minyak masak
3 ulas bawang putih *
1 inci halia *
2 sudu rempah kari
1 tangkai daun kari
2 sdb minyak masak
- Tumbuk bahan *
- Panaskn minyak dan tumis bawang besar sehingga layu
- Masukkan bawang putih dan halia
- Biar seketika..masukkan rempah kari dan daun kari
- Biar sehingga naik baunya...masukkan ayam, kentang
- Tambah air.
- Masukkan garam dan gula secukup rasa
- Masak sehingga ubi empuk dan sekali masukkan carrot.
- Sejukkan sebelum digunakan.
Notes
Adapted from - PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment