Pages

Tuesday, April 12, 2016

PUDDING JAGUNG


Pudding Jagung ini memang favourite di bulan puasa, bukan sahaja sedap  malah membuatnya juga mudah, Saya but untuk berbuka hari ini. Cukup sedap bila dimakan sejuk-sejuk dari fridge



Pudding Jagung

  • 1 cwn jagung manis
  • 1 cwn tepung kastard
  • 3/4 cwn gula
  • 1 cwn santan / susu segar / susu sejat
  • 2 cwn air


Cara
1.Kisar jagung hingga halus.
2.Kemudian campurkan semua bahan dalam periuk,kacau sebati.
3.Hidupkan api dan masak guna api perlahan.
4.Sentiasa di kacau hingga pekat dan berkilat.
5.Ambil loyang @ acuan dan tuang puding tadi.
6.Biarkan sejuk dan bila sudah sejuk simpan dalam peti sejuk.
    Notes

    RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

    1 comment:

    Rosdi Eunos said...

    Pudding ni kalau bulan puasa memang antara menu wajib yang kakak saya akan buat. Loved by many!

    You Might Also Like These

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...