Pages

Saturday, September 02, 2017

LEMPENG SAMBAL BILIS



Lempeng ini cukup mudah menyedia, boleh dikatakan tak perlu bimbang tentang bahannya memang setiasa ada di gobok dapur. Tepung dan air aje tapi sedapnya masyallah lebih lagi dicicah dengan sambal tumis atau kari semalam. 

Untuk presentation saya gulung aje lempeng ini, boleh aje dibiar begitu aje ataupun dilipat. Menu ringkas ini sesuai buata minum petang atau buat sarapan pagi.


Lempeng Mudah
  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 cawan air
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 4 sudu besar minyak masak
  • sedikit garam
Blend kan semua bahan. Rehatkan 5 minit dan sedia untuk di masak.

    Notes


    RECIPE SOURCE:  PATYKITCHEN. BLOGSPOT.COM
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. 

    Thank  You.

    No comments:

    Post a Comment