Lebih kurang Bread Butter Pudding...ha..ha..namenya aje tukar kasi glamour sedikit. Cara yang terbaik bagi menyelamat roti yang tak tahu hendakdibuat apa lagi. Mudah menyediakanya..jumlah telur jangan bimbang..boleh guna 3 - 10 biji mengikut citarasa masing. Bagi saya untuk memudahkan kiraan bagi setiap 1 cawan susu..masukkan 2 biji telur yang lain tu main darab dan agak2..jadi tektur pudding cantik. Saya masukkan sedikit tepung kastaard dalam adunan telur supaya bila potong jadi cantik. Sesuai makan dengan kastad sos atau pun syrup.
2 cawan susu
segar
5 biji telur
1 sdb
kastard
½ cawan gula
Sedikit esen
vanilla
Potong roti
ikut suka hati
Sapu Loyang dan
susun roti
Panaskan
susu, gula dan telur dan masukkan tepung
kastad…
Tuang ke
atas roti dan biarkan 15 minit
Bakar pada
api 180 C selama 20 minutes
Angkat dan
sejukkan
Sosnya
1 tin susu
cair
½ cawan gula
2 biji
kuning telur
1 sdb tepung
kastard
Sedikit esen
vanilla
Panaskan
semua bahan atas api sederhana sehingga pekat
2 cawan susu
segar
5 biji telur
1 sdb
kastard
½ cawan gula
Sedikit esen
vanilla
Potong roti
ikut suka hati
Sapu Loyang dan
susun roti
Panaskan
susu, gula dan telur dan masukkan tepung
kastad…
Tuang ke
atas roti dan biarkan 15 minit
Bakar pada
api 180 C selama 20 minutes
Angkat dan
sejukkan
Sosnya
1 tin susu
cair
½ cawan gula
2 biji
kuning telur
1 sdb tepung
kastard
Sedikit esen
vanilla
Panaskan
semua bahan atas api sederhana sehingga pekat
© PATYSKITCHEN. All images & content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write
sedapnyer...tgk pun dh terliur
ReplyDelete