Pages

Sunday, February 05, 2012

SERIMUKA GULA MELAKA




This is an evergreen local delights made of glutinous rice and custard layer. There are a few variation of this kuih and this time around I tried the Gula Merah/Gula Melaka or Palm sugar version. Its creamy and delicious.


Jalan-jalan BW terpandang serimuka ini di dapur Ady Greatwords Kitchen Empire...terus C&P dan buat. Memang lama sudah tak makan serimuka gula merah ini. Buat seloyang untuk minum petang dan sambung ke pagi esoknya sebagai sarapan. Lemak dan sedap.

Next Post - Pink Lemonade Cupcake


1 comment:

  1. As'salam Kak paty

    Salam maulidur rasul kak sekluarga. sedapnya kak menu ni, ct ni tak pernah buat serimuka macam ni selain perasa pandan tu jer. sesekali nak ubah seleralah nak cuba juga.

    terima kasih kak sebab sudi mencuba kuih kaswi ya. Ni ct bawak sekali sebalang biskut choc chip .Tapi nak tunggu si ayu Pink lemonade cupacake pulak..hehehe

    ReplyDelete