Pages

Monday, October 17, 2016

GRILL LAMB CUTLET WITH YOGURT MINT SAUCE



Ha....ha banyak resipi tersadai. inilah akibatnya bila diserang penyakit malas Tak tahu kenapa mood menulis semakin kurang sejak akhir-akhir ini, tapi hari ini memaksa diri untuk membuat entry ini jika tak makin bertimbun dibuatnya Resipi ini paling mudah disediakan, semuanya main campak aje dengan menggunakan perapan BBQ yang sedia ada. Penting untuk mendapatkan keenakan daging harus diperap lama sebaik-baiknya semalaman,baru terasa ramuannya

Untuk sosnya saya gabungkan yogurt dan pudina.


Kambing Perap
  • 7 -8 keping daging kambing ( lamb) yg telah dipotong 
  • 3/4 cwn sos barbeque 
  • 1/4 cwn sos lada hitam 
  • 1 sudu besar serbuk rosemary
  • 1 sdb garlic powder
  • 1 sdb ginger powder
  • 2 sdb minyak zaiton


Cara:

1.  Perap daging kambing bersama semua bahan selama 4 jam.
2.  Panaskan kuali leper.
3.  Panggang kambing sehingga masak.Balik-balikan daging kambing.

4.  Bila dah masak bolelah diangkat dan dihidangkan.


Sos Yogurt Pudina

  • 2 cawan yogurt
  • 1 cawan daun pudina
  • 1 ulas bawang putih
  • 1 sdb minyak zaiton
  • garam secukup rasa


Blend semua bahan dan adjust rasa
    Notes




    RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

    No comments:

    Post a Comment